Víkend v NBA: Lebron James 11 věcí, co o něm možná nevíte

18.06.2013 12:00

LeBron James je jeden z nejznámějších sportovců na světě. Přesto v tomto výčtu určitě najdete věci, které o superhvězdě basketbalového světa zatím nevíte.

 11. LeBron v roce 2002 při jednou z tréninků v Ohiu vytrhnul z koše obroučku a málem se při pádu z velké výšky vážně zranil. Nakonec se naštěstí až na pár modřin nic nestalo.

10. Na střední škole žil nějakou dobu doma u svého trenéra amerického fotbalu spolu s jeho rodinou. Bylo to v době, kdy měla Jamesova matka finanční potíže a hledala novou práci.

9. Tradičně si na své narozeniny nechává dělat čokoládový dort podle německého receptu. Tenhle zvyk má právě od trenéra fotbalu, jehož žena byla z Německa a dort připravovala.

8. Michael Jordan pozval LeBrona na své soukromé tréninky už po druhém ročníku střední školy. Po jednom z tréninků dal Jamesovi Joradn svoje číslo pro všechny případy. Jamesovi kamarádi však číslo sebrali a Jordana „prozváněli“. Po pár dnech si Jordan změnil číslo.

7. Původně na střední škole nosil na dresu číslo 32 na poctu Juliuse Ervinga. Poté si změnil číslo na 23 kvůli Jordanovi, ale před dvěma lety přešel na šestku a doporučil všem, aby přestali k ocenění Jordana nosit 23.

6. Má speciální pozdrav (plácnutí rukou) s rapperem Jay-Z. Ten se často jezdí dívat na Jamesovy zápasy a je velkým fanouškem basketbalu. Také je částečný vlastník klubu Brooklyn Nets.

5. Poprvé zasmečoval v osmé třídě. V utkání učitelů proti studentům na základní škole dostal míč do rychlého protiútoku a poprvé v životě zasmečoval. Chybělo už jen, aby se mu to podařilo přes ředitele školy J.

4. Dnes nosí na dresu číslo šest a to kvůli několika věcem. Jeho první dítě se narodilo šestého října, druhé dítě se narodilo v červnu (šestý měsíc) a bylo mu přiděleno jako číslo na olympiádě.

3. Pokaždé, když na střední škole při tréninku nebo zápase řekl sprosté slovo, musel udělat deset kliků.

2. V posledním ročníku na střední škole byl na kempu od firmy adidas v botách nike a poté na nike kempu s botami adidas.

1. Přestože radši dribluje a střílí pravou rukou, tak píše levou. Tvrdí, že je obouruký na basketbal a na trénincích často střílí šestky levou. LeBron James je jeden z nejznámějších sportovců na světě. Přesto v tomto výčtu určitě najdete věci, které o superhvězdě basketbalového světa zatím nevíte.